Medvesi Fotós Maraton

2014. október 11-12.

Medvesi Fotós Maraton 2016 - első sajtóhír

Published by Drexler Szilárd under on csütörtök, január 28, 2016


Medvesi Fotós Maraton – több tízezer fotó idén is biztosan elkészül régiónk legnagyobb tájfotós rendezvényén

2016-ban harmadik alkalommal szervezi meg a Medvesi Fotós Maratont  a Novohrad – Nógrád Geopark. Az előző évektől eltérően ezúttal duplikálják majd az esemény programját, így a szerteágazó lehetőségek közül mindenki a lehető legtöbbet használhatja ki.

Miről is szól a Medvesi Fotós Maraton? Lényegében egy kölcsönös együttműködésről, egy összefogásról a szervezők és a fotósok között. A szervezők szeretnék megmutatni a világnak a magyar-szlovák határ mentén húzódó, napjainkig jobbára ismeretlen Medves-vidék szépségét, az itteni táj változatosságát, a geológiai különlegességeket, a palócság hagyományait, a történelmi korokat felidéző várromokat. Ezért rengeteg garantált programot ajánlanak a fotósoknak – legyenek akár amatőrök, akár profik a pillanatok megörökítésében. A résztvevőktől pedig mindösszesen annyit kérnek cserébe: hazaérve osszák meg felvételeiket a különböző internetes felületeken, segítsenek népszerűsíteni a Novohrad – Nógrád Geoparkot, a Medves-vidéket, valamint a természet- és tájvédelem fontosságát.

A szakmaiságot a két ötletgazda: Komka Péter fotóriporter és Drexler Szilárd dokumentumfilmes  biztosítja. Ötletük nyomán 2016-ban harmadik alkalommal rendezik meg a Medvesi Fotós Maratont.  Az előző évek tapasztalatait figyelembe véve a program idén már pénteken délután elindul és vasárnap délutánig tart majd. A 48 óra alatt folyamatosan zajlanak majd az események: éjjel és nappal egyaránt. Ezúttal is elmaradhatatlan Fülek, Salgó és Somoskő várának kivilágítása, továbbá a helyi ösvényeket jól ismerő vezetők iránymutatásával zajló gyalogos túrák sora. A felvidéki részeken tavaly Ajnácskő környékét lehetett megismerni, idén a gömöri falvak lesznek a főszerepben, így programok lesznek Gömöralmágy, Óbást és Újbást környékén. A 48 órás program idén a tervek szerint asztro-, madár- és portréfotózással, továbbá különböző tanácsadásokkal és fotós műszaki bemutatókkal is bővül. Visszatérő elemként Magyarország legmagasabban fekvő egykori szénbányája, az István-táró bejárása is megjelenik majd a programban.
A családosan érkező fotósok hozzátartozói sem fognak unatkozni, részt vehetnek a Novohrad-Nógrád Geopark által szervezett családi programokon.

Az eseményre már most lehet regisztrálni a magyar nyelvű www.fotosmaraton.hu és a szlovák nyelvű www.foto-maraton.sk honlapokon – ezt már több mint százan meg is tették idáig. Szintén itt érhetőek el a legfontosabb tudnivalók, információk a programhelyszínektől kezdve, a napfelkelte és napnyugta időpontján át a kedvezményeket nyújtó partnerek listájáig. A rendezvény előkészületei a hozzá kapcsolódó blogon (www.medvesifotosmaraton.blogspot.hu) keresztül is megismerhetőek. A szervezők 2016 júniusának első hétvégéjén a Medves-vidékére várják a gyönyörű tájak és a fotózás szerelmeseit – amatőröket, profikat egyaránt!


Medvesi Fotós Maraton 2016 | szabadon felhasználható sajtóközlemény #1 | 2016. január 25.

Sajtókapcsolat:
Kéri István (haromezerszaz@gmail.com | +36 20  497 50 62)
info@fotosmaraton.hu

További információ:
www.nngeopark.eu
www.fotosmaraton.hu
www.foto-maraton.sk
www.medvesifotosmaraton.blogspot.hu

A mellékeltek mellett további fotókat is örömmel felajánlunk, ha hírt szeretne adni az eseményről. Kérjük, nézzen körül a honlapjainkon és küldje el a részünkre, hogy melyik fotót szeretné felhasználni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése